Jocul

                 Jocul este forma principală atât de relaxare cât și forma prin care ne putem testa perspicacitatea. Este mijlocul prin care, în funcție de personalitate, ne putem adapta, respectând sarcina și regulile jocului.
                Jocul este metoda primară prin care ne dezvoltăm din toate punctele de vedere.
                Viziunea ludică ne permite să devenim creativi. Această activitate este adesea distractivă și îndeplineste mai multe roluri, în primul rând de socializare.
                În fiecare joc participanții primesc câte un statut atunci când se solicită activitate fizică, de exemplu fotbalul, însă jocul presupune și activitate intelectuală, precum șahul. Acestea adesea corelează.
               Copilăria este construită pe această temelie, jocul nelipsit si complex. Se dezvoltă armonios atat personalitatea cât și gândirea. Prin joc, copilul îi imită pe cei mari și își îmbogățește vocabularul.
              Jocurile de perspicacitate stimulează gândirea și prin exersare copilul devine un adult inteligent și care dispune de o atenție distributivă.
             Prin joacă se dezvoltă spiritul de campion și stima de sine crește. Totodată se învață cum trebuie acceptat eșecul și cât de ușor putem trece printr-o înfrângere, prin ambiție și dorința de a fi pe primul loc.
             Așadar, copilăria fără joc și joacă nu există pentru că avem nevoie de ludic, de inocență, de fericire și de activitatea de relaxare. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"După melci " de Ion Barbu - Eseu argumentativ

Eseu argumentativ "Balta-Alba"-Vasile Alecsandri