Eseu-Tema iubirii

      Iubirea este cel mai puternic sentiment, cea mai intensă trăire pe care o cunoaşte omul şi  experienţa care îl transformă radical .Iubirii i s-au închinat un numar mare de pagini in literatura, este sentimentul cel mai cântat în toată muzica lumii.Iubirea este cel mai important sentiment, iubirea nu te ajuta cu nimic in viata pentru ca iubirea este insasi viata, ea sta la baza existentei noastre.
       In primul rând,iubirea este forţa care îl conduce pe om spre jumătatea lui, spre sufletul-pereche, care îi completează fiinţa şi dă vieţii sentimentul plenitudinii. Momentul în care sufletul cunoaşte iubirea îi schimbă viziunea despre lume, despre cei din jur, îl transformă în altul mai bun, insa iubirea se poate transforma totodata in obsesie , care  afecteaza gandirea omului. 
         In al doilea rand, dragostea adevarata este poate singurul sentiment care necesita sacrificiu. Atat dragostea parinteasca cat si cea dintre un barbat si o femeie este plina de sacrificii. Părinţii sunt capabili de sacrificii imense pentru copiii lor şi le fac din imensa dragoste care îi călăuzeşte. Părintele este gata oricând să îşi dea viaţa pentru copilul lui, fiindcă acesta este chiar viaţa,iubirea şi raţiunea lui de a fi.  Iubirea e sentimentul care ne uneste suflete, care le desparte. Fuga de iubire nu este o solutie. Consider ca a nega existenta sentimentului de iubire este ca si cum ti-ai nega propria existenta.
Aşadar, iubirea trezeşte în om resurse nebănuite, îi aduce fericirea şi sensul vieţii,dar poate  sa ii aduca si distrugerea sufletului. Aceasta îl determină pe om să îşi depăşească toate slăbiciunile şi sa treaca peste piedici
          Iubirea este un sentiment complex si se manifesta într-o infinitate de feluri caracteristice unei infinitati de oameni care iubesc, dar care de cele mai multe ori nu stiu sa descopere în ei acest sentiment.

Comentarii

  1. Sunt perfect de acord cu spusele colegului meu,însă consider că toate tipurile de iubire sunt importante , de exemplu, iubirea din cărți care este pură,o trăiești cu sufletul,te face să simți ce inseamnă cu adevărat atașamentul dintre două persoane,faptul că nu doar iubirea fizică este importantă ,ci trebuie să iubești sufletul omului întăi. Te pui în locul personajului,încercând să simți ce simte el. În poezii,iubirea de obicei este neîmplinită pentru poet,acesta manifestându-și melancolia și tristețea. Îmi place că ai remarcat faptul că dragostea adevărată este singurul sentiment care necesită sacrificiu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt in totalitate de acord cu tine Vali, dar aș dorii să mai punctez încă un lucru..., iar acela este faptul că nu întotdeauna un îndrăgostit sau o îndrăgostită face sacrificiu dacă dragostea dintre ei este pură cii există posibilitatea ca unul dintre acestia să nu simtă acel sentiment cu adevărat, iar in acel moment, doar acela care simte cu adevărat dragostea va fii dispus să facă sacrificii...

      Ștergere
    2. dupa parerea mea colegul meu a marcat multe puncte de vedere dar a scapat unul destul de important dragostea e un joc vicios, in loc de pioni se foloseste sinceritatea respectul egalitate toletanta si atentie iar regele e dragostea si regina sentimentele pure, fiecare miscare are consecinte pentru amandoi, in acest joc lupti pentru doi ori castigati amandoi ori pierdeti la egalitate

      Ștergere
  2. Sunt de acord cu secvența "iubirea este forţa care îl conduce pe om spre jumătatea lui", deoarece intalnirea jumătății nu are loc oricand, oriunde, aceasta se intamplă cu un scop, pentru a te regasi si a te schimba in bine. Pe baza acestui concept se poate realiza o analogie cu teorema atractiei universale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Iti sustin punctul de vedere, Andrei, si adaug ca iubirea este un fenomen complex, care se simte diferit de la persoana la persoana si chiar in functie de varsta, asa cum ne confirma si specialistii. Insa acest lucru nu este valabil pentru fiecare om, deoarece suntem diferiti, simtim si gandim intr-un alt mod.

      Ștergere
    2. Sunt total de acord cu tine, Denisa, fiindca Iubirea este o tema inepuizabila, de o vechime imemorabila, pentru ca originile ei se leaga de originile culturii umane. In literaturile lumii iubirea e un spatiu tematic de o surprinzatoare complexitate, de la Cantarea cantarilor si Epopeea lui Ghilgames, la mari creatii moderne ca Anna Karenina de Tolstoi sau Matei Iliescu de Radu Petrescu, in literatura romana. Oricat de repetabila ar fi ea de-a lungul istoriei literaturii, tema iubirii ramane vie si mereu fascinanta.

      Ștergere
    3. Sunt de acord cu tine Andrei, insa, in opinia mea iubirea mai inseamna un tot unitar alcatuit din ganduri, trairi, sentimente, impresii, pareri, adunate si impartasite celui drag, care iti este mereu aproape, te iubeste si are grija de tine.
      Iubirea se traieste in doi, iar doi este suma dintre doua suflete ratacite, ce isi gasesc locul in aceeasi multime.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Eseu argumentativ "Balta-Alba"-Vasile Alecsandri

"Maitreyi" - tema iubirii

Eseu argumentativ-"Lostrita"