Ce este iubirea?


     
       Iubirea nu te ajută cu nimic în viața, deoarece iubirea e însăși viața, nu e un lucru pe care îl folosim doar atunci când suntem în dificultate. Ea face parte din ființa noastră, stă la baza existenței noastre.

       Inconștient iubim și suntem iubiți la randul nostru. Inconștient oferim sentimente și primim sentimente. Involuntar suntem învăluiți de pasiuni împărtașite și neîmpărtașite, de pasiuni interzine  și de pasiuni care își găsesc forța să existe în ciuda tuturor.

       Iubirea nu caută să se definească, nu se caută, nu se cere, pur și simplu se simte, se trăiește, te bucuri de ea în fiecare moment. E mereu acolo în interiorul tău chiar și în momentele în care tinzi să crezi că nu există. În realitate este mereu acolo doar că uneori nu mai știm cum să o scoatem la iveală.
 
        Iubire nu se sfârșește niciodata pentru că ea este temeiul existenței, temeiul tuturor lucrurilor. În fiecare lucru pe care îl facem există puțină dragoste, puțină tandrețe, puțină bunătate. Suficientă însă pentru ca acel lucru să fie făcut bine la momentul lui. Până și ura se naște din iubire. A nega că acest sentiment nu există e ca și cum ți-ai nega propria existență.

       Iubire este sentimentul acela care ne întregește, care unește suflete, care le desparte. E acel ceva care te face să zâmbești și care uneori îți fură o lacrimă, două, trei. Iubirea se definește prin "dragoste". Iubire nu cere nimic în schimb, se hrănește din iubirea celorlalți și ea la rândul ei hrănește alte iubiri. E un cerc vicios în care nimeni nu pierde, în care toți ies învingători într-un fel sau altul.

       Iubirea te creează și iubirea te distruge. Te renaște ca mai apoi să te omoare din nou. Ne pare că iubirea aspiră la absolut când de fapt cere atât de puțin.

       Iubirea se identifică cu fiecare dintre noi și astfel fiecare are propriul său mod de a o atăta. Iubirea se manifestă intr-o infinitate de feluri caracteristice unei infinități de oameni care iubesc, dar care de cele mai multe ori nu știu să descopere în ei acest sentiment.

Comentarii

  1. sunt intrutotul deacord cu tine dar dragostea nu poate fii manifestata doar catre o persoana dragostea poate fii de mai multe feluri dragoste pentru o persoana sau dragostea pentru un biect. aceste doua ramuri la randul lor au mai multe categorii dragostea pentru un obiect sau o melodie sau chair si o simpla actiune pe care iti place sa o faci poate sa fie trecatoare adica sa iti placa acel lucru timp de 1 luna, 6 luni, un an dar pana la urma se va sfarsii sau dragostea profunda pentru un obiect cum ar fii un lantisor dar de la mama ta sau un lucru primit in dar de la persoana iubita, aceste lucruri au o valoare sentimentala si la fel ca dragostea nu ai renunta la ele pentru nimic. A2a categorie este dragostea catre o persoana care dinou poate fii de mai multe feluri dragostea pentru parinti care se bazeaza pe respectul fata de acestia ca te-au crescut sa ti-au dat sa manaci ca te-au imbracat si ect, dargostea trecatoare este la fel ca a unui obiect care te face fericit pe moment, simti ca nu te vei mai indragostii la fel de nimeni dar la un momendat iti va trece si o sa ramai cu amintirile frumoase. Spre deosevire de dragostea trecatoare care se tegaseste deobicei in adolescenta poate fii dragoste la prima vedere sau dragostea vietii care, pot fii si amandoua deodata dar mai rar, dragostea la prima vedere e acel sentiment nebunesc pe care il simti cand vezi pentru prima data o persoana, in acel moment simti ca acea persoana poate fii dragostea vietii tala si iti trece dupa cateva secunde sau poate sa continua pentru toata viata
    in concluzie dragoste nu este doar pentru o persoana dupa cum am argumentat mai sus

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt intrutotul deacord cu tine dar dragostea nu poate fii manifestata doar catre o persoana dragostea poate fii de mai multe feluri dragoste pentru o persoana sau dragostea pentru un biect. aceste doua ramuri la randul lor au mai multe categorii dragostea pentru un obiect sau o melodie sau chair si o simpla actiune pe care iti place sa o faci poate sa fie trecatoare adica sa iti placa acel lucru timp de 1 luna, 6 luni, un an dar pana la urma se va sfarsii sau dragostea profunda pentru un obiect cum ar fii un lantisor dar de la mama ta sau un lucru primit in dar de la persoana iubita, aceste lucruri au o valoare sentimentala si la fel ca dragostea nu ai renunta la ele pentru nimic. A2a categorie este dragostea catre o persoana care dinou poate fii de mai multe feluri dragostea pentru parinti care se bazeaza pe respectul fata de acestia ca te-au crescut sa ti-au dat sa manaci ca te-au imbracat si ect, dargostea trecatoare este la fel ca a unui obiect care te face fericit pe moment, simti ca nu te vei mai indragostii la fel de nimeni dar la un momendat iti va trece si o sa ramai cu amintirile frumoase. Spre deosevire de dragostea trecatoare care se tegaseste deobicei in adolescenta poate fii dragoste la prima vedere sau dragostea vietii care, pot fii si amandoua deodata dar mai rar, dragostea la prima vedere e acel sentiment nebunesc pe care il simti cand vezi pentru prima data o persoana, in acel moment simti ca acea persoana poate fii dragostea vietii tala si iti trece dupa cateva secunde sau poate sa continua pentru toata viata
    in concluzie dragoste nu este doar pentru o persoana dupa cum am argumentat mai sus

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

"După melci " de Ion Barbu - Eseu argumentativ

Eseu argumentativ "Balta-Alba"-Vasile Alecsandri