❤❤Ce este iubirea?❤❤

Există o forţă imensă ce stăpâneşte creaţia minunată în care traim:ea este iubirea.Nimic si nimeni nu o poate învinge.Iubirea este un sentiment de afecţiune puternică,nascut din admiraţie ,respect,interese comune,tandrete,compasiune.
Iubirea in adolescenţă tinde să aducă cu ea si instabilitate.Adolescenţi se îndragostesc cu usurinţa dar intens,crezând ca ceea ce simt ei acum nu vor mai simţi niciodată.Tinerii trec uşor de la o stare la alta,nu accepta compromisurile şi nu se văd peste ani cu persoana de care se simt ataşaţi,ei vor sa traiască clipa.
Odată cu maturizarea apara si planurile de viitor,aceştia dorindu-şi o familie.Dupa spusele lu Einstein iubirea este lumina care luminează pe cei ce o oferă şi o primesc;iubirea este gravitaţie deoarece îi face pe unii oamenii  să se simtă atraşi de alţii;iubirea este putere deoarece multiplică tot ce avem mai bun.În  scrisoare pe care Albert a ales să o adreseze ficei sale,el dezvăluie că cea mai puternica forţă din univers este iubirea.Există o forţă extrem de puternică pentru care cel puţin pană in prezent ştiinţa nu a găsit o explicaţie formală.Este o forţă care include si guvernează totul,este chiar în spatele orcărui fenomen care are loc în univers şi inca nu a fost identificată de noi.Aceasta forţă universala este iubirea.Ea este variabila pe care am ignorat-o de prea mult timp ,poate pentru ca ne este frică de iubire deoarece este singura energie din univers pe care fiinţa umana nu a invăţat sa o controleze dupa voinţa sa.Din perspectiva biologilor atunci cand iubesşti organismul oamenilor funcţionează diferit.Când eşti îndragostit lucrurile se" agravează" si cred ca mulţi dintre noi pot confirma acest lucru nu doar cercetările.Studiile arată că atunci cand te îndragosteşti unele chimicale îţi invadeaza creierul,precum şi oxitocina,dopamina şi adrenalina aceste având efecte asemănătoare heroinei.
Răspunsul psihologilor  legat de iubire cred că este un subiect greu de explicat ,ei definind iubirea adevărată ca o combinaţie intre trei elemente:intimitate,pasiune si angajamentul.În opinia mea iubirea este o forta foarte puternica pe care fiecare persoană o simte si traieste diferit.

Comentarii

  1. Eu sunt deacord cu tine pentru ca si eu cred ca iubirea este cea mai mare forta a universului.
    Din punctul meu de vedere , iubirea este neinteleasa de nimeni , insa atunci cand esti "lovit" de iubire nu te mai poti stapanii. Aceasta forta preia controlul asupra mintii tale inducand niste starii greu de explicat.
    O alta parere de a mea este faptul ca iubirea face foarte multe ravagii si atunci cand face ravagii e greu sa o opresti.
    In concluzie iubirea este ceva de nedescris si bun care te face fericit indiferent de ce greutati ai trecut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu spusele tale, Jay , deoarece acest sentiment te face să uiți de tot ce este în jurul tău, ești in lumea ta ,totul fiind bine și frumos. Eu cred că iubirea este singurul sentiment care poate exprima această stare, unică.
      În concluzie,iubirea este cel mai de preț sentiment pentru om.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Argumentarile facute de voi,sunt agreate de mine deoarece apreciez modul în care ati punctat fiecare caracteristică a iubirii. Asadar, a iubi inseamna a trai viata celuilalt. Sa uiti de tine si sa te daruiesti cu totul celuilalt fara a astepta vreodata ceva in schimb, aceasta este adevarata iubire care te inalta si te purifica de tot ce e murdar in lumea aceasta.

      Dumnezeu este iubire. Cand facem loc iubirii in sufletul nostru, practci ii facem loc lui Dumnezeu insusi. Pentru ca iubirea sa poate intra in noi, egoul trebuie sa plece. Daca intra egoul, iubirea pleaca. Daca pleaca egoul, intra iubirea. Un om egoist nu va putea sa iubeasca. Egoul si iubirea se exclud reciproc, tot asa cum finitul nu poate sa se compare cu infinitul, tot asa cum intunericul nu poate fi acolo unde este lumina.

      Ștergere
    4. Jay, îți sustin părerea, deoarece intr-un fel sau altul într-un alt univers, unul in care invatam sa facem cat mai multe compromisuri pentru a putea partea pozitiva a lumii

      Ștergere
    5. sunt cu totul deacord cu tine, dragostea inceputa nu mai poate fii oprita decat prin lacrimi dupa parerea mea, dragostea te ia pe nepregatite si o face cand te astepti mai putin, nu stii ce simti dar simti si o faci cu toata vointa ta,deci da sunt deacord cu tine dragostea e cel mai puternic sentiment pe care il poti avea

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Pot afirma aceleași lucruri ca și tine, Flaviu, pentru că a reușit să descrie minuțios iubirea prin viziunea ei de adolescentă. Te-aș ruga, Andreea, ca pe viitor, să fii mai atenta la redactarea textului.

      Ștergere
  3. Si eu sustin aceasta afirmatie: ca iubirea este cea mai puternica forta din univers.

    In prezenta ei activitatile plictisitoare iau o nuanta activa, deoarece sufletul se zbate cand este inconjurat de iubire.

    "Iubirea" este de mult timp un subiect pe care multi incearca sa il inteleaga, dar nu multi reusesc. Asta o face sa fie pretioasa si toti sa o doreasca.

    Iubirea este o forta fara de care oamenii devin apatici si tristi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

"După melci " de Ion Barbu - Eseu argumentativ

Eseu argumentativ "Balta-Alba"-Vasile Alecsandri