Iubirea - Eseu liber

       A iubi este însăși legea vieții, este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o fiintă umană..
       Iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.Dacă învățăm plini de iubire vom memora și vom înțelege mai ușor. Dacă ascultăm cu iubire, vom auzi mai multe și mult mai bine.
 Iubirea este abodată în literatură din diverse unghiuri, de-a lungul vremii existând diferite idei referitoare la iubire.Principalele trei ipostaze ale iubirii, atat în literatura romană cât și în cea universală sunt iubirea ca inițiere, iubirea ca pasiune și iubirea tragică.
        Un important scriitor care a adoptat iubirea in operele sale a fost Mircea Eliade. El a zugravit în romanul sau "Maitreyi" povestea tulburătoare a unei iubiri care se infiripează pe etape.Dragostea dintre cei doi tineri se destrama datorită diferențelor de cultură, tradiții,mentalitate , astfel fiind prezentată iubirea tragică.
        Iubirea este o temă inepuizabilă și oricât s-ar scrie despre iubire, mai rămân încă multe de scris.
De aceea noii scriitori, viitoarele nume sonore continuă sa scrie despre dragoste, sub alte forme, sub alte titluri, descriind noi trăiri. Iubirea este și va rămanea tema fundamentală a literaturii prezentului , trecutului și viitorului.
        Din punctul meu de vedere iubirea este un sentiment ce a apărut o dată cu Pământul și este veche precum omul.Iubirea implică mult mai mult decât un sentiment, ci cuprinde toate sentimentele gelozie, tristețe, dor si spun aceste lucruri deoarece atunci când persoana iubita nu este langă tine îți este dor de ea și ești trist.Pentru mine iubirea reprezintă întelegere , respect , devotament . Iubirea e însăși viața, ea face parte din noi, stă la baza existenței noastre.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"După melci " de Ion Barbu - Eseu argumentativ

Eseu argumentativ "Balta-Alba"-Vasile Alecsandri