Ce este IUBIREA?

În opinia mea,iubirea este un sentiment care ne face viața mai frumoasă,mai interesantă,făcându-ne să uităm de toate grijile din jurul nostru.
Iubirea poate apărea în mai multe forme,nu neapărat între oameni,care,de asemena este cel mai important tip de iubire. Animalele,de exemplu,prezintă o formă de iubire,pentru că și ele au sentimente. Atunci când avem impresia că suntem singuri,și că nu ne bagă nimeni în seamă,animalele ne oferă companie și afecțiune,așa cum pot ele.
Iubirea dintre oameni este cea mai semnificativă formă de iubire,care reprezintă totul în viața omului. Încă din primele clipe de viață,cunoaștem prima și cea mai importantă dragoste,dragostea față de mamă. După aceea,facem cunoștință cu membrii familiei,rude,etc  și avem parte de altă iubire. La adolescență,la vârsta la care mă aflu și eu,încep să apară primele atracții față de persoanele de sex opus. După aceea,la vârsta de peste 20 de ani avem parte de o căsătorie,când ne alegem jumătatea pentru restul vieții.
O altă formă de iubire este cea din cărți,care este pură,o trăiești cu sufletul,te face  să simți ce inseamnă cu adevărat atașamentul dintre două persoane,faptul că nu doar iubirea fizică este importantă ,ci trebuie să iubești sufletul omului întăi. Te pui în locul personajului,încercând să simți ce simte el. În poezii,iubirea de obicei este neîmplinită pentru poet,acesta manifestându-și melancolia și tristețea.
În proză,iubirea este trăită,dar eșuează de cele mai multe ori,născundu-se o poveste frumoasă între cei doi,aflându-se în suferință.
În concluzie,iubirea este cel mai important sentiment din viață,fără de care nu poți trăi fericit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"După melci " de Ion Barbu - Eseu argumentativ

Eseu argumentativ "Balta-Alba"-Vasile Alecsandri