Romeo si Julieta -argument tema iubirii

         Tema iubirii este una dintre cele mai vechi teme ale literaturii mondiale, ea fiind generate de sentimental specific omenesc, care difera de la om la om, in functie de varta, credinta sau epoca istorica.
         Opera "Romeo si Julieta", scrisa de William Shakespeare, se incadreaza in tema iubirii, deoarece totul incepe de la sentimentele reciproce pe care le simt cei doi. In plus, motivele literare sunt si ele regasite, cele mai importante fiind al intalnirii, al mortii unul pentru celalalt si al iubitei.
          Un alt argument care justifica faptul ca textul dat se incadreaza in tema iubirii il constituie mijloacele artistice care dezvolta tema literara. Astfel, afirmatia "Izvorul zilei creste si sporeste/Izvorul negru al deznadejdii noastre" surpinde antiteza ce are la baza opozitia zi-noapte. Astfel mesatafora "izvorul zilei" face referire la aparitia zorilor care nu contituie insa prilej de bucurie, aducand cu sine despartirea indragostitilor. Deznadestea celor doi este exprimata prin metafora "izvorul negru" ce priveste tragedia ce va urma.
          In plus, autorul a folosit tema iubirii intr-un mod original. Acesta spune o poveste de dragoste cu final nefericit si in continut unic. Acest text este aparte in toata lumea si foarte iubit de catre cititorii din toate colturile lumii. Ceea ce m-a captivat pe mine cel mai mult este povestea si modul in care autorul a gandit totul.
         Date fiind trasaturile de mai sus se poate afirma ca textul "Romeo si Julieta", scris de William Shakespeare, se incadreaza in tema iubirii.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

"După melci " de Ion Barbu - Eseu argumentativ

Eseu argumentativ "Balta-Alba"-Vasile Alecsandri