TEMA FAMILIEI





             Tema familiei  este o tema binecunoscuta a artei din toate timpurile.ea defineste o societate intr-un anumit stadiu de civi-lizatie,dar marcheaza profund destinul fiecarui individ. literatura urmareste cu precadere traseul parcurs de om de la familia in care se naste pana la familia pe care si-o intemeiaza,fixandu-si astfel statutul social.

       In primul rand,familia reprezinTa o reunire a varstelor dar si un potetial conflict intre generatii.societatea traditionala impune individului,ca o cale de integrare in comunitate,dar si de implinire individuala,intemeierea unei familii.modelul acesteia este adoptat sau respins in functie de propria experienta de formare dar si de spiritul epocii.familia reprezinta o reunire a varstelor dar si un potetial conflict intre generatii.societatea traditionala impune individului,ca o cale de integrare in comunitate,dar si de implinire individuala,intemeierea unei familii.modelul acesteia este adoptat sau respins in functie de propria experienta de formare dar si de spiritul epocii. 

            In al doilea rand,ca institutie familia confera stabilitate unei societati de aceea este protejata prin legi scrise si nescrise.statul isi asuma responsabilitatea reglarii relatiilor dintre indivizi in interiorul familiei mai ales in momente cruciale.biserica institutie a statului consfinteste momentele importante pentru evolutia unei familii prin botez si cununie,doua dintre cele sapte sfinte taine. in societatea socialista, familia este o unitate intemeiata pe o inalta constiinta, pe sentimente trainice si pe egalitatea si respectul reciproc al sotilor. fiecare familie este un mic colectiv integrat in marele colectiv al oamenilor muncii din tara noastra. 

          In concluzie, famila este cea care prin intelegere, incredere, respect si iubire reciproca reuseste sa depasasca greutatile vietii, ea fiind totodata unul dintre lucrurile de pe aceasta lume pentru care viata capata un sens; un lucru pentru care merita sa mori si sa traiesti in acelasi timp; un lucru minunat ce nu poate fi definit prin cuvinte; ceva plin de mister, ceva ce intruchipeaza binele, si de asemenea modul si locul in care copiii isi regasesc atat stapanirea de sine cat si increderea si respectul in propria persoana.sfârşitul conversaţieiscrie un mesaj...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"După melci " de Ion Barbu - Eseu argumentativ

Eseu argumentativ "Balta-Alba"-Vasile Alecsandri