Ce este iubirea?

“Ce este iubirea?”

                Pentru mine iubirea nu reprezintă doar un sentiment, ci o formă de viață. Dacă nu ar exista iubire, lumea ar fi un dezastru, oriunde ai merge ai vedea indiferență, fără iubire ne-am simți singuri, nimeni nu ne-ar fi alături, nimeni nu ne-ar sprijini. Deci, iubirea este estențială pentru om, deși are și părțile ei proaste.
                Cu toții simțim iubirea, iar prima formă de iubire pe care o simțim este cea a familiei. Când mama și tata ne așteaptă nerăbdători, când ne îndrumă, cănd ne sunt alături, toate acestea sunt dovezi de iubire, până și certurile. De ce? Pentru că deși nouă ni se par sâcâitori, ei tot din iubire o fac, o fac pentru binele nostru.
                Apoi, după ce creștem, ajungem la cea de-a doua formă a iubirii: iubirea adolescentină. Primii fluturași în stomac, primul sărut și bineînțeles, pentru că nu totul este așa cum ne dorim, apar și primele lacrimi, iar totul se întâmplă de la sine pentru că iubirea nu o planifici, ea te cuprinde când te aștepți mai puțin. Pur și simplu, începi să te atașezi de o persoană, vorbiți tot timpul, petreceți mult timp împreună, iar apoi vă îndrăgostiți unul de altul. Totul este frumos, până când el sau ea hotărăște că relația nu mai poate continua. În momentul acela simți cum lumea se prăbușește, plângi, te consumi, ca după aceea să devi mai puternic și să ajungi să iubești mai mult următoarea persoană.
                După aceste două etape, urmează alte iubiri care mai de care mai speciale, până când ajungi să cunoști acea persoană lângă care poți fi tu. Vă căsătoriți, iar apoi îmbătrâniți împreună.

                Asta înseamnă iubirea, este o avalanșă de stări. Iubirea miroase a lacrimi, a fericire, a inimi frânte, a momente frumoase și a trandafiri. Iubirea este sentimentul fără de care lumea nu ar fi posibilă.

Comentarii

  1. sunt cu totul deacord cu parerea ta legata de iubire dar sunt mult mai multe tipuri de iubire. De exemplu poti sa te indragosteti de o carte si sa nu o mai lasi din mana, sa o recitesti de atat de multe ori incat sa pierzi si numarul sau alt exemplu de care sunt sigur ca ti s-a intamplat este sa te indragostesti de o melodie sau de un film, stii senzatia aia pe care o ai cand o vezi sau asculti prima data, te indragostesti instant si dai replay de o gramada de ori, de aici exista 2 variante: ori sa iti treaca si dupa cum zici tu e un semn de dragoste trecatoare sau sa nu te mai saturi. inca un lucru, dragostea nu se petrece neaparat daca petreci timp cu o persoana, dragostea si mai ales cea pura e instantanee, o sa simti nevoia sa petreci timp cu aceea persoana si o sa va apropiatii din ce in ce mai mult daca desigur si el simpte acelasi lucru daca nu, atunci ai dreptate, o sa cazi intr-o baie de lacrimi si suferinta proprtionala cu dragostea purtata pentru acea persoan. in final dragostea poate sa fie de mai multe feluri dragoste pentru parinti, recatoare, adolescentina, dragostea pentru un lucru sau dragostea pentru o activitate

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

"După melci " de Ion Barbu - Eseu argumentativ

Eseu argumentativ "Balta-Alba"-Vasile Alecsandri