Jocul

  Jocul este o metodă de dezvolare atât pe planul relaxarii, cât și pe cel educativ. Astfel, nu trebuie neapărat să pierzi nopți întregi invățând câteva fraze complicate pe de rost.



  Pe cât de simplu pare, jocul poate reprezenta și o metodă de manipulare, noi neconștientizând asta, poate pentru ca am fost deja trimiși pe o cale pe care nu vrem sa o parcurgem. Jocul este indispensabil dezvoltării şi educarii copilului. Este o activitate importantă în viața copiilor, în special, dar și a adulților pentru că în anumite circumstanțe ale vietii, și adultii se joacă. În plus, realitatea ar fi mult mai greu de suportat dacă oamenii nu s-ar juca.




  Jocul înseamnă pentru adulți orice activitate voluntară inițiată în scopul deconectarii, distracției. La copil, dimpotrivă, jocul este principala activitate prin care cunoaște lumea, prin care iși dezvoltă capacitatea de a ințelege și a învăta. Dacă la adult a culege un buchet de flori de câmp înseamnă relaxare, la copil înseamnă cunoaștere: vede floarea, o atinge, o pipăie, o miroase și astfel acumulează cunoștinte nu numai intelectuale, ci si afective. Dacă parintele joacă tenis pentru a se relaxa, pentru copil acest joc inseamnă dezvoltare fizică.




  Jocul este o activitate umană dominanta in copilarie, prin care copilul îşi satisface imediat, după posibilităţi, propriile dorinţe, acţionând conştient şi liber în lumea imaginară pecare şi-o creează singur.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"După melci " de Ion Barbu - Eseu argumentativ

Eseu argumentativ "Balta-Alba"-Vasile Alecsandri